Nominaties 2019

Brandweerkazerne Weert

De brandweerkazerne van Weert is ontworpen door BDG Architecten Ingenieurs Zwolle en gebouwd door Mertens Bouwbedrijf Weert. Opvallend is het gebruik van geprofileerde, gietijzeren panelen voor de gevels, wat een stoere uitstraling geeft.

Breman Service

Dit bedrijfsgebouw van Breman Service Weert in installatietechniek heeft subtiele details. Het gebouw is vormgegeven met afgeronde hoeken en een vooruitspringende entreepartij. De groene kleuraccenten geven het geheel een frisse look.

Crematorium Weerterland

Het crematorium Weerterland in Weert is opgebouwd uit diverse volumes met verschillende functies. De aula heeft een ingetogen architectuur met allerlei gevelopeningen. De coffee-lounge biedt via een grote pui uitzicht op de groene binnentuin. Het ontwerp is van de hand van Metz Architecten in Weert.

Deco-Nova

Dit noviteitencentrum van interieurbouwer Deco-Nova BV in Nederweert is ontworpen en gebouwd door Derckx BV in Weert. De voorgevel is geaccentueerd door een hoekverdraaiing met houten details.

Gemeentehuis Weert

Het gemeentehuis van Weert heeft een baksteenarchitectuur en hoge glasstroken waar de raadszaal achter ligt. Projectarchitect is Bert van Breugel van INBO BV. De bouw is gerealiseerd door bouwcombinatie Mertens-Meulen.

Kantoorverzamelgebouw

Dit kantoorverzamelgebouw in Weert herbergt diverse bedrijven. De strakke bouwvolumes krijgen een speels karakter door de verschillende formaten gevelopeningen, die verrassend zijn gekoppeld. Het ontwerp is van Metz Architecten in Weert.

Mainwork

Het kantoorgebouw van uitzendbureau Mainwork ligt in Weert. Het heeft een grote transparante pui over twee verdiepingen onder een robuuste overstek. Metz Architecten in Weert is verantwoordelijk voor de architectuur.

Pinmaekers Interieur

Het bedrijfsgebouw van Pinmaekers Interieur staat in Nederweert. De verschillende volumes zijn goed herkenbaar door het gebruik van diverse materialen. Het gedessineerde bruine plaatmateriaal laat de architectuur spreken.

Promic

Leverancier van presentatiesystemen Promic BV heeft zijn vestiging in Nederweert. Architectenburo ZIJN uit Maarheeze heeft een fris ontwerp gemaakt. Dit kenmerkt zich door de wit geaccentueerde verdiepingsvloeren en het verticale oranje blokvormige volume.

VDL

Dit nieuwe hoofdkantoor van kunststoffabrikant VDL ligt in Nederweert. Het grote gebouw is geleed door de verschillende volumes, materialen en gevelbehandeling. Het ontwerp is van Franken Architectuur uit Bergeijk. Bouwbedrijf Brugmans uit Bergeijk realiseerde dit.