Nominaties 2018

Diesterbaan 2A

Het samenspel tussen architect Bas van Grimbergen en interieurarchitect Boudewijn Slings heeft geleid tot een consequent doorgevoerde vormgeving. Het betreft een particulier woonhuis van strakke architectuur met rustieke details in Weert.

Parallelweg 12

Door een inventieve plattegrond van deze huisartsenpraktijk in Weert ontstonden vele bijzondere hoeken. Interieurarchitect Niki Clerx speelde daar op in met vindingrijke oplossingen. De materialen zijn gekozen in lichte kleuren en hebben een zorgvuldige afwerking.

Laarderweg 35

Marjolein van Dongen bracht authentieke en nieuwe elementen samen in dit particuliere woonhuis in Weert. Het gebruik van licht hout en strakke witte vlakken geeft een grote ruimtelijke werking.

Platinastraat 4

Het interieur van dit bedrijfspand in Nederweert is eveneens van de hand van Marjolein van Dongen. De flexplekken zijn ingebed in een natuurlijke omgeving. Gebruik van beplanting aan de wand zorgt voor een doorlopende structuur waardoor buiten naar binnen wordt getrokken.

Patronaatsplein 7

Deze praktijkruimte in Weert kreeg van Jackie Rademakers een zakelijk interieur. Strakke vormgeving wisselt af met warme kleuren.

Stationsstraat 20

Dit restaurant in Weert werd recent gerestaureerd en kreeg een eigentijds interieur. Dit werd ontworpen door Pascal Rijnders. De inrichting wekt associaties op met het menu.

Liskesweg 7

Deze langgevelboerderij in Nederweert werd ingrijpend verbouwd door Ton Kleinjans, met behoud van originele elementen. Het interieur van Mieke Bos en Marc Beumers is een mix van modern en landelijk. De inbouwen op de verdieping zijn zowel praktisch als inventief.

Mastenbroekweg 2

Door het interieur van Bertine Creemers kreeg deze winkel in Weert meer belevingswaarde. Het assortiment van de winkel is geïnventariseerd en ingedeeld naar productgroepen. Dit bood inspiratie voor de aankleding met een eigen identiteit per groep.

Stationsplein 1

Na restauratie kreeg deze horecazaak in Weert een geheel vernieuwd interieur. Het werd ontworpen door Mariëlle Lagarde. Inspiratie werd gevonden in het er tegenoverliggende station en de geschiedenis van het pand.

Wilhelminasingel 101

Dit openbare gebouw in Weert is geheel nieuwbouw. De interieurarchitecten Pieter Keijzer en Judith Muijtjens gebruikten lichte kleuren voor een grote ruimtelijkheid. De werkplekken kregen met diverse sferen en kleuren een eigen identiteit.

Vogelsbleek 5

Het entreegebied en restaurant van dit openbare gebouw in Weert kregen een nieuwe inrichting. Het ontwerp is van de hand van Coen Kessels. Hij creëerde aparte plekken voor meer geborgenheid en een gastvrij onthaal.

Fahrenheitstraat 11

Rachel Paar ontwierp voor een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft een showroom in Weert. Deze is tevens geschikt als ontvangstruimte. Het interieur is innovatief, uitnodigend en duurzaam. Dit is terug te vinden in de toegepaste materialen, meubels en verlichting.