Excursie Arnhem

In 2018 hadden we een bijzondere excursie voor u in petto. Op zaterdag 22 september gingen we naar Arnhem waar twee hoogtepunten in hedendaagse architectuur op het programma stonden.

Centraal station Arnhem

’s Morgens brachten we een bezoek aan het gebied rond het Centraal Station dat naar een ontwerp van UN Studio gedurende 1996 – 2015 een totale transformatie heeft ondergaan. Naast een nieuw stationsgebouw waarin zes vormen van vervoer samenkomen, zijn er nieuwe perrons gekomen, een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling, de Park en Rijn-torens met gecombineerde functies van wonen werken, winkelen en vrije tijd, een verkeerstunnel en een nieuwe busterminal. We bezoeken dit gebied met enkele deskundige gidsen.

Musis Sacrum

’s Middags waren we te gast in het Musis Sacrum (1847: architect Hendrik Willem Fromberg) dat een renovatie heeft ondergaan. Ook is een geheel nieuwe concertzaal toegevoegd met een unieke beleving. Het is geen gesloten doos, maar een multifunctionele muziekzaal met een gigantisch te openen raampartij waardoor een directe verbinding met het erachter liggende park ontstaat. Het ontwerp van dit met vele prijzen onderscheiden project is van Van Dongen – Koschuch Architects and Planners. Het is gerealiseerd door Mertens Bouwbedrijf, dat hier als onze gastheer zal optreden.