Project Jubileumboek

Wat is jouw favoriete gebouw in Weert/Nederweert?

Stichting Architectuurlijk Weert bestaat dit jaar 25 jaar en wij willen dit jubileum op een bijzondere wijze vieren. Wij hebben Nico Nelissen, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit en oud-stafdocent aan de Academie van Bouwkunst in Maastricht, bereid gevonden om samen met ons een jubileumboek samen te stellen.

Voor dit jubileumboek zijn wij op zoek naar jullie favoriete gebouwen en de erbij behorende persoonlijke verhalen.

Mensen die in Weert/Nederweert wonen en werken voelen zich nauw verbonden met hun stad en terecht! Maar wat is jouw favoriete gebouw in Weert/Nederweert? Dat favoriete gebouw kan je school zijn, het huis waarin je woont, een kerk waar je een kaarsje opsteekt, een fabriek waar je werkt, een café/restaurant waar je vaak komt, een museum, een station, maar ook bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, een winkel of een verzorgingstehuis. Het gaat om een gebouw waar jij een bijzondere binding mee hebt, een avontuur beleefde, een leuk verhaal over kent of een gebouw dat je gewoon heel mooi vindt. Dat kan een monumentaal gebouw zijn of juist moderne vormgeving.

We zijn benieuwd naar jullie inzendingen. Alvast bedankt.

Projectteam Stichting Architectuurlijk Weert

Nico Nelissen
Joke Jongeling
Frank Lahaye
Cees Metz
Frans van Tuel

Inzending indienen

Stuur jouw verhaal plus een mooie foto naar ons vóór 15 mei 2021.

Tips

Zelfgemaakte foto

Gebruik een bij voorkeur door je zelf gemaakte digitale foto van het gebouw, die we in de publicatie mogen opnemen. Zorg dat deze foto een voldoende resolutie heeft van minimaal 1,5Mb. De foto mag zowel van het hele gebouw, een detail van het gebouw, of het interieur zijn.

Gegevens van gebouw

Naam, adres, bouwjaar (indien bekend), architect (indien bekend).

Weet je al dat je aan dit project wilt deelnemen? Stuur ons dan zo snel mogelijk een bericht over welk gebouw jij hebt gekozen (dit om te vermijden dat we ‘dubbele’ inzendingen krijgen)!

Beschrijving

Geef een korte beschrijving van de reden waarom dit jouw favoriete gebouw is.

Bij voorkeur een persoonlijk verhaal waaruit blijkt wat jouw binding met het gebouw is en waarom dit gebouw ‘iets met je doet’. Ben je er geboren? Heb je er gewoond? Ben je er naar school gegaan? Heb je er iets bijzonders beleefd? Werk je er? Ben je erin getrouwd? In totaal circa 350 woorden.

Naam

Zet aan het einde van je bijdrage wie je bent en je contactgegevens. Iedereen kan en mag meedoen!

Bundeling

De inzendingen worden opgenomen in een te verschijnen boek onder de titel ‘Mijn favoriete gebouw in Weert/Nederweert’. Dit is tevens het jubileumboek van Stichting Architectuurlijk Weert. Als je deelneemt, vind je het goed dat jouw tekst en foto in het boek worden opgenomen.