Nominatie 1 Nominatie 2 Nominatie 3 Nominatie 4 Nominatie 5 Nominatie 6 Nominatie 7 Nominatie 8 Nominatie 9 Nominatie 10
Welkom
Architectuurprijs
Publieksprijs
Excursie
Architectuurcafé
Nominaties
Stemmen
Contact
Archief
Architectuurcafé seizoen 2015-2016

Noteer vast in uw agenda! Ook in het seizoen 2015 – 2016 ontmoeten wij u weer graag in ons Architectuurcafé. Inloop vanaf 19.30 uur, start om 19.45 uur. Het eerste kopje koffie of thee krijgt u door ons aangeboden. Let op nieuwe locatie: Brasserie-hotel Antje van de Statie, Stationsplein 1 in Weert.

Architectuurcafé 3 november 2015

Het eerste Architectuurcafé staat geheel in het teken van het leven en werk van architect Peter Sigmond. De heer Sigmond overleed onlangs op 83-jarige leeftijd en was een trouw bezoeker van het Architectuurcafé in Weert.

Collega en biograaf Roy Bertholet zal deze avond het uitgebreide oeuvre van Peter Sigmond belichten met o.a. zijn werk bij het bureau van prof. Holt, de talrijke opdrachten in Zuid Limburg gerealiseerd door zijn eigen bureau Architecten Groep Sigmond (AGS) en zijn latere ontwerpen van winkelcentra, appartementsgebouwen en theaters in heel Nederland, Tsjechië en Duitsland.

Affiche

Architectuurcafé 19 januari 2016

Het thema is ditmaal het ontwerp en de totstandkoming van het Stationskwartier in Weert.

De presentatie zal verzorgt worden door de heer Piet Vrencken van V/Architecten te Sittard, voorheen Vrencken Hoen Architecten, die samen met Soeters Van Eldonk Architecten, aan de wieg stond van dit project.

Affiche

Architectuurcafé 29 maart 2016

Architectuurlijk Weert organiseert op dinsdag 29 maart 2016 weer een Architectuurcafé. Het onderwerp van deze avond is 'De ontstaansgeschiedenis van Weert'.

Theo Schers, medewerker Externe Dienstverlening Erfgoedcluster Weert, zal dit thema belichten vanuit de invalshoeken historie, stedenbouw en architectuur.

Affiche

Architectuurcafé 31 mei 2016

Op dinsdag 31 mei aanstaande is het Architectuurcafé gewijd aan het thema 'de herbestemming c.q. transformatie van een gebouw'. De gebouwen van de voormalige drukkerij Smeets aan de Stationsstraat 16 en 16a in Weert dienen als voorbeeld.

De presentatie zal verzorgd worden door de heer Joost Verbeek van Architecten|en|en uit Eindhoven.

AfficheBEGUNSTIGERS

André van de Goor bv
Knoups Architecten BV
Aben & Slag advocaten
BenW architecten
Wolfsbergen & Osnabrug
Kragten
Henk Lambrichts
F.P. Lahaye Architektenbureau
Metz Architecten
Van Tuel Consult
Povse & Timmermans
Project W