Nominatie 1 Nominatie 2 Nominatie 3 Nominatie 4 Nominatie 5 Nominatie 6 Nominatie 7 Nominatie 8 Nominatie 9 Nominatie 10
Welkom
Architectuurprijs
Publieksprijs
Excursie
Architectuurcafé
Nominaties
Stemmen
Contact
Archief
Architectuurcafé seizoen 2014-2015

Architectuurcafé 19 mei 2015

Dinsdag 19 mei a.s. is het Architectuurcafé gewijd aan twee projecten in de publieke ruimte van Weert. Iedereen vindt er wel iets van, maar kennen we ook de achtergronden? Van harte uitgenodigd om daar meer over te weten te komen en vragen te stellen aan de ontwerpers.

Werthaboulevard en Bassin

Het gezicht van Weert aan het kanaal wordt mede bepaald door de inrichting van de publieke ruimte van de Werthaboulevard en het Bassin. Na voltooiing van de Poort van Limburg en de naastgelegen woongebouwen is de Industriekade omgevormd tot Werthaboulevard. Projectarchitect Barry Kerkhoffs van bureau Verbeek uit Gulpen licht het ontwerp toe.

Stationsplein

Een andere belangrijke entree van Weert is het Stationsplein. Hoeveel mensen komen via deze weg Weert dagelijks binnen of vertrekken er weer? Naast verkeersstromen is ook de ruimtewerking van dit plein van groot belang. En niet te vergeten: de kermis moet er plaats vinden. Joop Schaghen van Antea Group Geleen geeft de achtergronden en ontwerpgedachten van dit plan. 

Welkom

Inloop met koffie en thee is om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert. We starten rond 19.45 uur met de presentaties. Alle belangstellenden zijn welkom, niet alleen om te komen luisteren, maar ook om mee te discussiëren.

Data seizoen 2014-2015

Ook in het seizoen 2014-2015 is er weer een serie Architectuurcafés. Noteer de volgende data vast in uw agenda!

De data van het Architectuurcafé zijn de volgende dinsdagen

4 november,

6 januari,

3 maart en

19 mei.

We starten altijd om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.


BEGUNSTIGERS

André van de Goor bv
Knoups Architecten BV
Aben & Slag advocaten
BenW architecten
Wolfsbergen & Osnabrug
Kragten
Henk Lambrichts
F.P. Lahaye Architektenbureau
Metz Architecten
Van Tuel Consult
Povse & Timmermans
Project W