Nominatie 1 Nominatie 2 Nominatie 3 Nominatie 4 Nominatie 5 Nominatie 6 Nominatie 7 Nominatie 8 Nominatie 9 Nominatie 10
Welkom
Architectuurprijs
Publieksprijs
Excursie
Architectuurcafé
Nominaties
Stemmen
Contact
Archief
Architectuur achter de schermen

De data van het 2e seizoen van het Weerter Architectuurcafé ‘Architectuur achter de schermen’ zijn 5 november 2013, 7 januari, 18 maart en 6 mei 2014. We starten om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.

Architectuurcafé 4 op 6 mei 2014
Wederopbouwcomplex de Lichtenberg spreekt velen tot de verbeelding. Het complex omvat onder meer tennisvelden, een kapel en een groot openluchttheater. Wat ligt er in het verschiet voor de Lichtenberg? Tijd om onder de loep te nemen in ons Architectuurcafé. Rob Langeslag belicht de totstandkoming van deze parel van Weert. Joke Jongeling geeft de huidige stand van zaken. En een groep van vier masterstudenten van de TU Eindhoven geeft haar visie op het complex. Zo worden verleden, heden en toekomst van dit bijzondere monument belicht.

Affiche 4

Architectuurcafé 3 op 18 maart 2014
Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaat het Architectuurcafé over het Beekstraatkwartier. Eind april verhuizen gemeentebestuur en ambtenaren naar het nieuwe stadhuis aan de Wilhelminasingel. Het gebouw aan de Beekstraat staat voorlopig grotendeels leeg. Voer voor plannenmakers en discussie! Architecten zoals André van de Goor, Jo Knoups, Teo Bähler en Cees Metz hebben ontwerpen gemaakt. Roy Bertholet van Studio Vuur licht het plan van Peter Sigmond toe. Ook ontwikkelaars als C’Magne en Skice hebben ideeën. Deze plannen worden in een pitch van maximaal 10 minuten toegelicht.

Affiche 3

Architectuurcafé 2 op 7 januari 2014
Het Architectuurcafé van dinsdag 7 januari 2014 is gewijd aan de onlangs vastgestelde Structuurvisie voor Weert. Wilt u weten wat de Structuurvisie inhoudt en wat dat voor Weert en haar inwoners betekent? Wethouder Frans van Eersel en planoloog Selma van Mensvoort lichten dit toe. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie.

Affiche 2

Architectuurcafé 1 op 5 november 2013
Dinsdag 5 november 2013, is de eerste van vier afleveringen dit seizoen. De architecten van de panden die de Architectuurprijs en Publieksprijs wonnen, geven toelichting op het ontwerp. Het College won de Publieksprijs en basisschool Aan de Bron de Architectuurprijs.

Affiche 1


BEGUNSTIGERS

André van de Goor bv
Knoups Architecten BV
Aben & Slag advocaten
BenW architecten
Wolfsbergen & Osnabrug
Kragten
Henk Lambrichts
F.P. Lahaye Architektenbureau
Metz Architecten
Van Tuel Consult
Povse & Timmermans
Project W