Nominatie 1 Nominatie 2 Nominatie 3 Nominatie 4 Nominatie 5 Nominatie 6 Nominatie 7 Nominatie 8 Nominatie 9 Nominatie 10
Welkom
Architectuurprijs
Publieksprijs
Excursie
Architectuurcafé
Nominaties
Stemmen
Contact
Archief
Architectuur achter de schermen

Architectuurcafé 5 – 21 mei 2013

Dinsdag 21 mei 2013 is het Architectuurcafé in de serie 'Architectuur achter de schermen' gewijd aan gebouw Beekpoort / Poort van Limburg. Het is de laatste aflevering van de serie voor de zomer, zoals gepland. Geen politieke verwikkelingen, maar louter de vormgeving en fysieke totstandkoming van dit markante gebouw in de skyline van Weert. Projectarchitect Roel Graven van Architectenburo Arn Meijs licht het ontwerp toe. Aannemer Smeets-Huybrechts-Relou en ondernemer Bert Nelissen zijn eveneens uitgenodigd hun aandeel toe te lichten. Zoals gebruikelijk starten we om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert. Alle belangstellenden zijn welkom om mee te discussiëren.

Architectuurcafé 4 – 19 maart

19 maart is het Architectuurcafé gewijd aan gebouw Ceres aan het kanaal. Ook dit keer krijgt u een kijkje in de keuken van een groot project. U wordt geïnformeerd over de ontwerpgedachten van architect Jan van Spanje van MaccreanorLavington. Stedenbouwkundige Selma van Mensvoort geeft haar visie op het plan. Ook de makelaar vertelt vanuit zijn gezichtpunt de ervaringen met Ceres. Zoals gebruikelijk starten we om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.

Architectuurcafé 3 - 22 januari

Het derde Architectuurcafé biedt een podium aan het ingelaste onderwerp Welstand in Weert. De gemeente Weert wil bij de meeste bouwplannen de burger meer vrijheid geven. Dan wordt de welstandscommissie niet meer om advies gevraagd. Dit geldt in onder meer de woonwijken en het buitengebied van Weert. Deze commissie wordt wel om advies gevraagd bij plannen in de beschermde stads- en dorpgezichten, monumenten en beeldkwaliteitplannen. Wat is Weert u waard? Kom luisteren naar de toelichting van de gemeente en de welstandscommissie. Er is volop gelegenheid voor discussie en vragen. Welkom op dinsdag 22 januari 2013 om 19.30 uur in de bovenzaal van de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.

Attaché

Architectuurcafé 2 - 20 november

Dinsdag 20 november om 19.30 u is de tweede bijeenkomst van ons Architectuurcafé. Dit keer staat de Hameij, wooncomplex nabij de stadsbrug in Weert centraal. Tijdens de informele discussieavond licht Robert Osinga van architectenbureau Crepain Binst het ontwerp toe. Daarnaast komen ook wethouder van Ruimtelijke ordening de heer A. Kirkels en de makelaar van het complex de heer B. Verheul aan het woord. Iedereen met interesse in architectuur of voor dit specifieke project is welkom!
Het Architectuurcafé vindt plaats in de zaal boven de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.

Attaché

Architectuurcafé 1 - 18 september

De tijd is rijp voor een architectuurcafé in Weert. Op de derde dinsdag van september, november en januari, geeft Architectuurlijk Weert u een kijkje achter de schermen bij grote bouwprojecten in Weert. Eerst krijgt u informatie over de achtergronden van een project, daarna wordt gediscussieerd in een informele sfeer. In september komen de ontwikkelingen langs het kanaal aan bod, waaronder het project Beekpoort. Deze zone is sinds de aanleg van het kanaal begin 19e eeuw van belang voor de welvaart in Weert. Door de jaren heen is de functie veranderd van industrie naar woongebied. Wilt u weten hoe dit allemaal tot stand is gekomen? Kom dan dinsdag 18 september om 19.30 u naar de zaal boven de Weerter Bazaar aan de Markt 17 in Weert.

Attaché

 


BEGUNSTIGERS

André van de Goor bv
Knoups Architecten BV
Aben & Slag advocaten
BenW architecten
Wolfsbergen & Osnabrug
Kragten
Henk Lambrichts
F.P. Lahaye Architektenbureau
Metz Architecten
Van Tuel Consult
Povse & Timmermans
Project W